Abbie de Quant speelt Qu’amas l’aura van componist Robert Heppener.

De Nederlandse componist en pianist Robert Heppener is in augustus 2009 overleden. Heppener is van groot belang geweest voor het Limburgse muziekleven; hij heeft gedurende 20 jaar in Vijlen, Zuid-Limburg gewoond en was als componist en docent verbonden aan het Maastrichts conservatorium.

Landelijk heeft hij in 1969 de Fontein Tuynhout prijs gekregen, in 1993 de Matthijs Vermeulen prijs en in 1996 de Johan Wagenaar prijs. Vocaliteit, helderheid en landschappelijkheid zijn de 3 trefwoorden om Robert Heppener te typeren.

Hommage aan Robert Heppener is een initiatief van Paul Coenjaarts en Paula Hermans. Het programma dat niet alleen een aantal sleutelwerken omvat van Heppener, maar ook muziek waar zijn hart naar uitging werd samengesteld in overleg met Milly Heppener – de weduwe van Robert. Het vermaarde kamerkoor Cappella Amsterdam voert naast Im Gestein van Heppener, Lux Aeterna van György Ligeti en Car nos vignes sont en fleurs van Ton de Leeuw uit. Verder verlenen o.a. Toni Ehlen (piano), Hein Meens (zang) en het saxofoonkwartet van Conservatorium Maastricht hun medewerking

Datum: Za 9 oktober 2010
Tijd: 20.00 uur
Locatie: Conservatorium Maastricht
Entree: € 15,00
Reserveren: 043 – 325 05 11 of via introinsitu.nl