216 deelnemers, 51 landen, 4 continenten
Tussen 22 augustus en 10 september zal Abbie de Quant jureren op het ‘ARD International Music Competition’, een van de meest gerenommeerde concoursen in de wereld.

De aangekondigde categorieën voor de wedstrijd in München zijn cello, fluit, hoorn en piano duet. Abbie de Quant is gevraagd om te jureren in de categorie fluit. Al met al waren er 425 aanvragen uit 51 landen en vier continenten. Aan het einde van vier rondes zullen de winnaars worden uitgekozen.

Dit jaar zal van elke deelnemer niet alleen worden verlangd dat zij een breed repertoire, variërend van de 18de eeuw tot heden uit kunnen voeren, maar ook een werk dat speciaal geschreven werd voor deze competitie: voor fluit “Quatre melodieën arméniennes” door Bruno Mantovani.

Aan het einde van de competitie, zullen de winnaars zichzelf nogmaals presenteren in drie concerten, vergezeld door het Münchener Kammerorchester, de Münchner Rundfunkorchester alsmede door het Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks. Alle drie de concerten zullen live uitgezonden worden op BR-KLASSIK